Biography

Shabuj RammelooEven voorstellen.
Mijn naam is Shabuj Rammeloo, geboren in 1978 in Dacca, Bangladesh.
Toen ik 9 maanden oud was, ben ik geadopteerd en zodoende in Nederland terecht gekomen.
Al op jonge leeftijd ontdekte ik een fascinatie voor het zogeheten “superheldengenre”. Zoals veel kinderen vertaalde zich dit eerst in He-Man & The Masters of the Universe, maar al snel kwamen daar DC en Marvel bij.
Die fascinatie uitte zich niet alleen in het verzamelen van strips, (animatie)films en action figures, maar ook in het tekenen en ontwerpen ervan.
Uiteindelijk zitten comics en graphic novels zo vol met onderliggende metaforen, politiek, intriges en spanning, dat ze niet alleen maar als simpele stripboekjes kunnen worden weggezet. Het zijn volwaardige verhalen, met plots en karakterontwikkelingen die zeker niet onderdoen voor sommige literatuur. Het spectaculaire, magische, fictieve en fantasierijke heeft me altijd al getrokken, zowel in comics als in films. Inspiratie en fantasie gaan hand in hand samen en daar moest ik wat mee doen!
Ik bleek een talent te hebben voor tekenen, niet gek als je beiden ouders kunstacademie hebben gedaan en werkzaam waren in de creatieve sector, maar toch.
Mijn talent stuurde mij in de stripboeken richting.
Behalve stripfiguren, cartoons, illustraties ben ik ook portretten gaan tekenen en zelfs muurschilderingen gaan maken. Tel daar bij op mijn passie voor het verzamelen van action figures, cd’s en dvd’s en je krijgt wel een redelijk beeld van me.
Een hobby werd een passie en die passie gebruik ik zowel voor eigen plezier als in mijn werk als pedagogisch medewerker en voor freelance opdrachten. Als uiteindelijk doel een eigen graphic novel.
Mijn ultieme inspiratie is sinds 4 jaar mijn lieve vriendin en sinds een jaar mijn zoontje.
Op mijn site kun je vele foto’s zien van mijn “kunst” en ik hoop dat je er plezier aan beleefd. Laat gerust een berichtje achter. En niet onbelangrijk, als je een kleurplaat wilt, een portret, een muurschildering, een comic gerelateerde tekening, een schilderij of wat dan ook, laat het me weten!

Shabuj